Gegrond Goed

Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uit gaat dat er op handen voeten zones liggen,die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten en handen. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen. Hierdoor worden klachten verholpen of verlicht.

Reflexzonetherapie is als geneeswijze eeuwenlang bekend. Het werd al beoefend door de Egyptenaren, de Chinezen en de Indianen. Begin 1900 werd deze therapie door twee Amerikaanse artsen en een fisiotherapeut herontdekt. In 1958 heeft de duitse fisiotherapeut Hanna Marquardt de reflexzonetherapie in Europa geintroduceerd.

Hoe werkt reflexzonetherapie?

Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam. Reflexzonetherapie ondersteunt en bevordert de natuurlijke processenen het brengt zo het lichaam in balans. Het zelfherstellend vermogen van de mens wordt gestimuleerd zodat (pijn)klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Door het, middels speciale technieken, behandelen van de reflexzones, wordt een reactie bewerkstelligd in het bijbehorende lichaamsdeel. Daarnaast gaat er een ontspannende werking van een reflexzonetherapeutische behandeling uit, waardoor u zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt. Reflexzonetherapie kan ook preventief gebruikt worden.