Gegrond Goed

Ervaringen 

Lees hieronder een kort overzicht van enkele ervaringen van mensen die ik reeds eerder behandeld heb

Veldhoven, 2 oktober 2019

Soms ontmoet je mensen in je leven waar je blij van wordt. Johanna is zo iemand. In haar frisse kamertje kom ik het liefst elke week.

Ze verstaat haar vak als geen ander. Ik heb al in heel veel landen in Europa en ver daarbuiten voetreflex-therapieën ondergaan. Mijn voorkeur ging altijd uit naar een stevige tot harde aanpak. Vooral in Thailand weten ze daar wel raad mee.

Totdat ik bij Johanna kwam en echt elke aanraking voel, soms zelfs tot in m’n kruin. Omdat ik een zeer drukke baan heb ga ik voor de pure ontspanning en geniet hier meer van dan van een behandeling bij de schoonheidsspecialiste.

Op het einde van de sessie nog een kaartje kiezen, wat bijna altijd doeltreffend blijkt te zijn. Na ruim een uur ben ik als herboren. Van de schaal 1 op 10 krijgt Johanna van mij een 10. Ik hoop dat ik hier nog lang van mag genieten.

Na een traumatische bevalling zat ik met mijzelf, en vooral met mijn gevoelens in de knoop. Ik kon niet verwerken wat er in een zeer korte tijd allemaal met mij en mijn dochter was gebeurd. Samen met vele nachtmerries en niet durven te gaan slapen ben ik via mijn zus bij Johanna terecht gekomen. Ik geloof eigenlijk niet in alternatieve geneeswijze maar ik was wanhopig en deed er alles aan om van deze nare gevoelens af te zijn. Na de eerste keer bij Johanna te zijn geweest heb ik tot op heden (3 maanden later) geen nachtmerries meer gehad. Ik durf weer te slapen en ik word uitgerust wakker. Ik heb mijn gevoelens de ruimte leren geven en ik kan alles nu een plekje geven. Ik ben blij dat ik bij Johanna ben geweest ze is zo lief en geduldig. Mocht ik ooit weer met mezelf in de knoop zitten ga ik zeker weer terug. 

Naar Gegrond Goed gegaan ivm een slechte doorbloeding en onvervulde zwangerschapswens. De behandelingen waren erg fijn en ontspannen, je voelt je meteen op je gemak. Ik merkte al snel dat mijn doorbloeding verbeterde en of het er nu mee samenhangt of niet : binnen een maand zwanger.

                                                                                                                                                                            October  2013                                                                                                                                                                                                                                 Vorig jaar augustus was ik op een punt beland dat ik worstelde met mijn zelfvertrouwen, ik zat niet lekker in mijn velletje en vond dat ik hulp moest zoeken, ik kwam er alleen niet uit. Ik was negatief, lusteloos en vroeg mezelf af of ik het allemaal wel goed deed, vooral voor mijn omgeving. Tot overmaat van ramp raakte ik in september 2012 ook nog eens betrokken bij een flinke aanrijding, wat lichamelijk nogal wat consequenties met zich meebracht. Nadat ik het tel. nr. van Johanna had gekregen via het VGZ heb ik meteen een afspraak gemaakt. Intakegesprek en een eerste behandeling volgden. Altijd een hartelijk ontvangst, de geur van ontspanning komt je al bij binnenkomst tegemoet en een kopje thee maakt het plaatje compleet. Ze liet me praten, ze luisterde, liet me ontspannen, ademhalen, aarden en leerde me dat ik meer aan mezelf mocht/moest denken. Ook leerde ze me hoe ik beter met bepaalde situaties om kon gaan. Soms waren de behandelingen best heftig, ze zette me aan het denken, maar alles in de positieve zin. Nog steeds ga ik naar Johanna toe, zij geeft mij energie en kracht, ik had vorig jaar geen betere keuze kunnen maken. Het gaat momenteel gelukkig heel goed met me. Lieve Johanna, ik ben blij dat jij er bent… Lfs, Astrid

2012  
'Wandel naar buiten naar mijn auto met een heerlijk luchtig gevoel. Heb mijn maandelijkse voetzonereflexbehandeling van Johanna net acher de rug. Zij is een fantastisch, vakkundige vrouw die  je eigen energie laat stromen. Zij voelt haarfijn aan wat het is wat je nodig hebt en past hierop de behandeling aan. Het is dan ook altijd weer een cadeautje naar haar toe te mogen. De thee staat voor je klaar, je verblijft in een mooie behandelruimte en wordt altijd met liefde omringd, dat laatste is wat Johanna zo mooi maakt'


 

 2011                                                                                                                                                                                                                      Ik ken Johanna al vele jaren. Ik heb haar leren kennen als een ervaren, integere hulpverlener die gebruik kan maken van spirituele kennis en vaardigheden gecombineerd met professioneel vakmansschap. Ik ervaar liefdevol respect en ruimte voor het proces waar ik op dat moment in ben. Johanna is in staat mij te ondersteunen bij het zetten van een volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Een beetje schoonmaken van binnen, rust nemen en voelen wat er is, steeds een stapje verder zetten op het pad van loslaten en verder groeien. Een wijze "gewone"vrouw die in alle eenvoud bijzondere dingen doet. Ik ga zeker weer terugkomen. Antonet
 

 2011                                                                                                                                                                                                                    Ongeveer anderhalf geleden  ben ik bij Johanna terechtgekomen na een tip van een vriendin. Ik was al een tijd op zoek naar een middel om zonder hormonen te slikken mijn overgangsklachten te verminderen.
Johanna wist hier wel raad mee! Maar niet alleen met die kwaal, er kwam een hoop meer aan het licht door de vaardige handen van Johanna en haar professionele én intuïtieve kijk op wat goed en slecht voor je is.
De eerste 10 keer ging ik wekelijks  en ik voelde me er goed bij. Nu ga ik elke maand om het proces wat gaande is te onderhouden.  Ik zou het voor geen goud willen missen!
De aanvullende natuur- medicijnen en vitamines zijn erg fijn, ook  hierin kan Johanna heel goed raad geven.
Ik verheug me altijd weer op haar kundigheid, haar prettige persoonlijkheid, de heerlijke massage na de behandeling met een van haar tientallen oliën en natuurlijk het trekken van een paar bijzondere kaarten.

 

  2011                                                                                                                                                                                                                        Ik ben blij dat ik bij Johanna terecht ben gekomen. Ik had nooit kunnen denken dat het zoveel positieve invloed op mij zou hebben en  niet alleen op mij maar ook mijn moeder is bij Johanna in behandeling. Je voelt je zo relaxed na een bezoek aan Johanna en het is bewonderingswaardig hoe zij problemen ontdekt door middel van haar massage. Ze heeft precies door hoe je in elkaar zit en stimuleert de zwakkere gebieden  door haar massage. In mijn geval mijn gevoels kant. Ik heb speciaal een verzekeringspakket gekozen met alternatieve behandelingen zodat ik nog lang kan genieten van haar massage en onze babbeltjes!


 

  2012                                                                                                                                                                                                                      Hallo allemaal, ik ben Irma 61 jaar en heel blij met JOHANNA na een hele periode van onvrede met mezelf – relatieproblemen –en problemen met van alles en nog wat ,ben ik gaan zoeken naar hulp. Voetreflexzonetherapie leek me wel iets. Alles komt namelijk in je voeten bijeen dus dacht ik dat zou wel eens kunnen helpen. Nu dat klopt ook ,ik sta nu weer met beide benen[voeten] op de grond en voel de aarde weer. Ik ben een stuk rustiger en aan mijn relatie wordt gewerkt ,ik ga steeds met kleine stapjes vooruit. Dus alles komt weer zoals het moet gaan hoop ik. Maar ik neem er voldoende tijd voor. Het heeft lang geduurd om alles uit de hand [voeten] te laten lopen. Dus moet je jezelf ook de tijd gunnen om weer fijn met jezelf te kunnen leven,en weer te genieten.

groetjes Irma

  2010                                                                                                                                                                                                              Ik heb aanleg voor nierstenen. Daarom moet ik eens in de zoveel tijd op controle in het ziekenhuis. Na mijn laatste controle bleek dat de stenen te groot waren om via de natuurlijke weg mijn lichaam te verlaten. De dokter stelde mij voor om mijn stenen te laten vergruizen. Helaas was er in de periode na de vergruizing niets los gekomen. Ik moest dus nog een keer vergruisd worden. Als er nu weer niets kwam zou een operatie de volgende stap zijn.

In de eerste paar dagen na de tweede vergruizing kwam er wel wat gruis, maar dat hield na een week alweer op. Ik wist van de röntgonfoto's dat er nog meer zat. Ik besloot daarom met voetreflex mijn nieren een handje te helpen. Ik had mijn probleem aan Johanna voorgelegd en zij stelde mij voor een aantal behandelingen te doen waarbij mijn nieren extra aandacht zouden krijgen.

Het had resultaat, want al direct na de eerste behandeling kwam er meer gruis los dan dat ik in de hele eerste week gehad had! Tegen het einde van de behandeling had ik op één dag een keer zelfs 10 gruisjes! En dat is behoorlijk veel! Mijn steentje is nog niet helemaal weg, ik moet nog steeds veel drinken en ik heb aan de andere kant ook nog een steentje zitten, maar ik weet nu al dat ik na de volgende vergruizing ook daarvoor terug naar Johanna ga, voor dat extra duwtje in mijn rug (ter hoogte van mijn nieren ;-)).

Giel Berkers

  2007                                                                                                                                                                                                                   Was vroeger al een keer in Zwitserland met deze massagevorm in aanraking gekomen maar deed er momenteel helemaal niets meer mee. Door een vriendin werd ik attent gemaakt op de behandelingen van Johanna. Een goed idee! Ik ben nu 40 en heb de laatste jaren vooral gewerkt, weinig voor mijn 'wellbeing' gedaan. Afspraak gemaakt en ik kon vrij snel terecht, fijn. Ik voelde me meteen op m'n gemak bij Johanna, de behandeling was erg aangenaam en heb dan ook direct weer een volgende afspraak gemaakt.

Nu ga ik sinds een half jaar soms 1x per week, soms zit er 14 dagen tussen. Maar ik kijk er altijd naar uit. Ik heb geen gezondheidsklachten maar ga puur voor het genot, om 'goed voor mezelf te zorgen'. De behandelingen zijn heerlijk en hebben echt een positieve uitwerking, ik slaap nóg beter, zit lekker in m'n vel en voel totale ontspanning, alle hectiek van de week glijdt zo van me af. Johanna for president!

Marjolein

  2007                                                                                                                                                                                                                   Heel toevallig (!?) kwam ik in de bibliotheek van Veldhoven in contact met Johanna die daar een demonstratie gaf van haar refexzonetherapie. Ik had mijn sokken nog niet uit en ze zag meteen mijn zwakke plek op mijn (koude) voeten. Nou, dat was wel een echte “binnenkomer”! Na een korte energetische behandeling had ik al snel besloten om met Johanna verder te gaan en te proberen de balans in mij terug te vinden en mijn zwakke plek aan te pakken.

Inmiddels heb ik verschillende behandelingen van Johanna mogen ervaren en bevalt het mij heel goed. Ze kijkt naar de hele persoon. Johanna neemt de rust voor de behandeling, weet heel goed welk orgaan de zwakke plek is, en hoe dat te behandelen op dat moment . Daarnaast geeft ze voor de geestelijke balans ook hele wijze adviezen, die je confronteren, maar je ook sterker maken.

Je staat soms versteld van de impact van een behandeling.Er is meer lucht voor mij gekomen, heb vaker warmere voeten, ik slaap nu veel beter en durf grenzen aan te geven. Reflexzonetherapie is veel meer dan een “ gewone” therapie of ” gewone” voetenmassage. Je bent helemaal met jezelf bezig, het geeft energie, en veel meer dan de nodige ontspanning. Ik ben heel blij dat ik Johanna zo toevallig ben tegengekomen!

Groeten, Anita

 2006                                                                                                                                                                                                                    Ik ben een vrouw van 33 jaar en ik kom zo'n jaar of 3 met tussenpozen bij Johanna. Een vriendin van mij had goede ervaringen met haar en de behandeling en omdat ik klachten had raadde zij me aan om contact met Johanna op te nemen. Ik ben iemand die erg in haar hoofd zit, een echte denker en ik was in die tijd erg onzeker en onrustig.

Johanna heeft me geholpen dichter bij mezelf te komen en te aarden, meer met beide benen op de grond te staan. Dit gaat nu een stuk beter, ik ben me veel sterker gaan voelen. Ik ga nu nog naar Johanna, ze maakt me ook bewust van het feit dat ik het soms rustiger aan moet doen en goed voor mezelf moet zorgen. De behandelingen en de gesprekken geven me altijd energie en zijn een rustpunt in mijn drukke leven. Ik zou het niet meer willen missen!

Groetjes Nienke

   2006                                                                                                                                                                                                         Mijn verhaal... Ik ben een jonge vrouw van 35 en ben doktersassistente van beroep. Ik ben nu zo'n 3 jaar met voetreflexologie bezig en heb in die tijd heel veel ervaren en geleerd. Ook heb ik in de tussentijd een vertouwensband met Johanna gekregen die er eigelijk vanaf het begin al was.

Wat ik vooral heb gekregen is een spiegel... wie ben ik...wat doe ik....en wat blijf ik herhalen (oude patronen). Zo ben ik erachter gekomen dat deze oude patronen moeilijk te veranderen zijn ze zijn met je verweven en voor mijn gevoel kun je het moeilijk loslaten.... Wat wel kan is patronen doorzien en vervangen door een patroon/gewoonte/gedrag waar je je beter bij voelt.

Maar in de afgelopen 3 jaar is er best wat veranderd. Ik ben van mezelf nogal een actief persoon, en wil vanalles uit het leven halen. Door faalangst...en bang te zijn voor de toekomst rem ik mezelf nogal eens af...of kies weer voor mijn oude patronen. Langzaam ben ik van een moe uitgeblust iemand veranderd in iemand met meer energie die beter de grenzen kan aangeven en beter weet wat ze wil. Al gaat dit met vallen en opstaan...er is verandering. Het is een kwestie van doorgaan en vertrouwen op jezelf.

Voetreflexologie is zeker meer dan een ontspannen massage. Er worden vaak pijnlijke punten behandeld die een effect hebben op lichaam (vaak merk je dit al direct bij de aanraking), en als je het toelaat ook zeker op de geest. Maar het is ook heerlijk ontspannend en vaak kan ik na een behandeling weer helemaal tegenaan.Zeker een aanrader!

Groetjes Evelien